Isnin, 21 Jun 2010

~Menyanyi ke Ceramah ? ~


Ceramah umum? Ramai yg cakap mcm tu bila tgok gambar ni.Padahal aku sedang mnyanyi. Tapi bila pakaian aku tak serupa penyanyi tu yg jd mcm penceramah jemputan.Hahaha... Inilah masalahnya.Mula2 aku sampai di pintu masuk tmpt karaoke tu pun,seribu mata memandang ku.Sampai kakak aku cakap "Kau ni tak merosakkan imej orang berjubah ker?" Katanya. Kami pun ketawa berdekah-dekah."Janji aku dtg sini semua dgn ahli keluarga,suami aku izinkan,dan aku tak duduk silang kaki sambil jari memegang puntung rokok!" Aku jawab.Aku rasa tak salah kalau sesekali aku nak berhibur brsama keluarga.Memanglah nampak pelik,tapi Qalbu aku nak jugak join,tak nak tinggal,huhuhu.Rasanya dah lama sangat aku tak berhibur dgn all the ladies.Yang jadi kelakarnya masa aku nak daftar masuk tu,muka budak kat counter tu macam kena sergah dgn pontianak! Agaknya dlm Qalbu dia,~Alamak,pejabat agama punya org ker nih!~ Walauapapun aku tak kisah ,masing2 punya pandangan.Yang penting aku happy dapat brsama org2 tersayang menghabiskan masa dlm bilik tertutup tu.Perempuan Arab tu berjubah litup pun boleh bersuka ria bersama jubahnya,janji tahu diri sudahlahkan.Sooo,knapa tidak aku kan??!!!!Woooow yeh yeh yeh!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan