Selasa, 22 Jun 2010

Al-Quran kita di perlekehkan !

(Gambar Sekadar Hiasan) Kawan-kawan,aku geram betul dgn seorang player Facebook ni. Cuba korang pergi Facebook dia atas nama poyo dia :NATASYA GREY dan YAGAMI 'KIRA' LIGHT(Taip ikut ejaan ini).Dia memperlekehkan ayat Al-Quran.Tak tertulis rasanya jari-jemari aku yg diberi pinjam oleh Allah SWT ni pasal statement dia.PERGI lah kawan-kawan,walaupun kita sekadar memberi serangan balas mengunakan 'keyboard',walaupun nampak usaha kecil,tetapi ia besar nilainya di sisi Allah SWT...Siapalah yang boleh mempertahankan Agama kita kalau bukan kita. Mungkin aku,dia atau mungkin juga Awak??? Iye Awak! .Lagi teruk bila halaman di FACEBOOK atas nama kumpulan ~ Muslimah adalah wanita yang paling menderita dibumi ~. Mengeluarkan statement kurang sopan apabila dia dan pengikut-pengikutnya mengutuk Nabi kita Nabi Muhammad SAW...Astarfirullah...

3 ulasan:

  1. sis nape x print screen sket muka mereka berdua?
    belalang x jumpa arr org yg d maksudkan tuh...

    BalasPadam
  2. belalang cari pkai nujum pak belalang tak? hihihi joking,ala comei2... aka ni tk pandai nk buat cm tu.cam ni,belalang buka FB add akak,(nama kt FB sama :Shiba Luqlu Qalbu) pastu gi kt freinds list akak ada jadah2 ni k,belalang add k... tq...

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    BalasPadam